Svensk Hypotekspension anmäler försäkringsrådgivare för vilseledande marknadsföring

Arkiv, Pressmeddelanden

Svensk Hypotekspension har vidtagit åtgärder för att komma till rätta med vilseledande marknadsföring bland försäkringsrådgivare som säljer Folksams kapitalförsäkring Seniorkapital till äldre. Företaget har anmält Factum Fond & Försäkring Nordica AB till Reklamombudsmannen och inlett en dialog med andra företag i försäkringsbranschen.

 Factum Fond & Försäkring Nordica AB anmäls på tre punkter för brott mot ICC:s regler för Reklam och Marknadskommunikation. Dels har företaget skickat säljbrev med falsk information om Svensk Hypotekspensions seniorlån Hypotekspension®, dels har man vilseledande formulering på sin hemsida och vidare har Factum Nordica olovligen registrerat Svensk Hypotekspensions företagsnamn och produkt som sökord på sin egen företagsplats på eniro.se.

 – Vi är oroade över utvecklingen där försäkringsrådgivare med tveksamma försäljningsmetoder, och under den felaktiga beteckningen ”seniorlån”, förmår äldre att teckna stora kapitalförsäkringar som placeras i riskfyllda fonder och finansieras med bolån. Flera av deras kunder har kommit förtvivlade till oss för att komma ur försäkringen, men det tillåts de inte göra utan stora lösenkostnader. Vi tycker att ”seniorlån” skall stå för lån med trygghet och säkerhet men det här är något helt annat, säger Lennart Grabe, VD på Svensk Hypotekspension.

Powered by Delta Web Solutions